top of page

 Meest gestelde vragen

 

Een afspraak kunt u maken door online uw massage in te plannen via de Afspraak pagina. Wanneer u dit heeft gedaan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Een afspraak maken is ook mogelijk via een bericht op facebook of een mailtje naar activ8massage@outlook.com.

 

Ook kunt u een afspraak maken via Whatsapp. Ons telefoonnummer is 06 - 532 75 063

Hoe maak ik een afspraak?
 

 

Nee! Ook voor niet-sporters kan sportmassage erg effectief zijn. Denk aan rug-, nek- en/of schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen. Het effect van de behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten. 

Is een Sportmassage alleen voor sporters?
 

 

- Dat is het wegmasseren van afvalstoffen, knelpunten, verharde- en overbelaste spieren.
- Heb je daarbij een stijve spierklacht. Dan is het streven om het zelfherstellend vermogen van het lichaam het weer over te laten nemen. Het lichaam kan de afvalstoffen weer verwerken en spieren in ontspannen toestand houden.

Wat is het doel van massage?
 

 

Een sportmassage kan, afhankelijk van het moment, vierledig ingezet worden:

  • Pre-activiteitsmassage: Massage voor de wedstrijd of training. Bij sportmassage gaat het meestal om de spieren die voor een bepaalde sport het meest belast worden. Sportmassage kan voor een training of wedstrijd gegeven worden waarbij de stimulerende massage zorgt voor een goede doorbloeding en de spieren voorbereidt op de komende prestatie.

  • Inter-activiteitsmassage: Massage tijdens de wedstrijd of tussen twee wedstrijden/trainingen in op dezelfde dag. Net na de inspanning is het een massage waarbij de normale toestand van het weefsel wordt hersteld en net voor een volgende inspanning om de doorbloeding weer op gang te helpen.

  • Post-activiteitsmassage: Massage na een wedstrijd of training om vocht en afvalstoffen in de spieren te laten afvoeren en de spieren weer spoel te maken. De massage zorgt dan voor minder spierpijn en minder kans op blessures. Dit is een ontspannende massage.Heeft u spierpijn, vermoeide spieren of gevoelige benen? Dit is vaak het gevolg van de inspanning van de vorige dag. Een massage zorgt voor verlichting en bespoedigt het herstel. Voor sporters kan dat zijn na een training of wedstrijd. Het herstel wordt versneld zodat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt.

  • Passiviteitsmassage: Massage in een rust periode. Onder deze massage wordt verstaan de massage als u even geen wedstrijd of training op het programma heeft staan. Bij deze massage wordt de conditie op peil gehouden. Deze massage is een algehele lichaamsmassage dit in tegenstelling tot bovengenoemde massage's dat zijn over het algemeen deelmassages.

Ook als u geen sporter bent kunnen wij u van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Wanneer kun je een Sportmassage uitvoeren?
bottom of page