Sportmassage

Wat is Sportmassage?

Simpel gezegd verbeterd sportmassage de afvoer van afvalstoffen en vocht, verbeterd spierherstel waardoor blessures worden voorkomen en de sporter/persoon sneller weer actief kan worden.

 

Wanneer een persoon/(top)sporter een sportieve inspanning heeft gehad zal zich in de spier vocht en afvalstoffen ophopen. De meeste mensen herkennen dit als spierpijn en ‘lopen’ dit er wel even uit. Absoluut geen probleem, zolang dit op de juiste wijze gedaan wordt. Echter, daarmee heb je je spier nog niet geholpen. Er zal altijd wat afvalstoffen en vocht opgehoopt blijven. Deze resten worden ‘knopen’ en kunnen uiteindelijk zich ontwikkelen tot ontstekingen. Een goede sportmassage, 1x per 3 à 4 weken, voor beginnende sporters kan er al voor zorgen dat de kans op blessures drastisch daalt. Daarbij kun je dus lekker blijven sporten en voel je je ontspannen en vrij.

 

 

 

 

 

 

Sportmassage wordt vaak geassocieerd met sport. Natuurlijk is het lichaam tijdens sport flink in beweging en kan sportmassage daarbij belangrijk zijn om het lichaam gezond te houden.

Maar ook niet sporters gebruiken veel spieren gedurende een dag. Bijvoorbeeld op het werk, in de tuin en bij het tillen van zware boodschappen tassen.  Kortom, iedereen loopt het risico om overbelaste spieren te krijgen. Met bijv. blessures, hoofdpijn of vermoeidheid tot gevolg. De sportmasseur kan ook deze mensen helpen. Hier geldt ook weer dat deze altijd zal proberen om de belasting en belastbaarheid goed op elkaar af te stemmen, zodat er sprake is van een evenwichtssituatie.

 

 

Ook voor niet sporters?